כללי

איך להגן על המחשב שלך

Protection Cyber Security

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

בעידן הנוכחי, מחשבים ומכשירים חשופים יותר מתמיד לסיכוני אבטחת מידע ברשת. המאמר נכתב בזמן מלחמת "חרבות ברזל" כך שכל הנאמר כאן מקבל משנה תוקף בצל מתקפות סייבר המכוונות נגד תשתיות לאומיות, עסקים וכן גם נגד אנשים פרטיים. להלן כמה טיפים והמלצות כיצד להגן על המחשב שלכם מפני איומים כמו מתקפות סייבר, כופר ופישינג.

התקינו תוכנת אנטי-וירוס

תוכנות אנטי-וירוס הן הקו הראשון של ההגנה מפני קוד זדוני. ראשית יש לוודא שבווינדווס שלכם מופעל ניטור וסינון וירוסים built-in שמגיע עם מערכת ההפעלה. שנית, בתור שכבת הגנה נוספת - ודאו שיש לכם תוכנה עדכנית ומהימנה שמנטרת ברקע ומזהה איומים. חברות מובילות כוללות את Bitdefender, Kaspersky ו-Norton. אם ביצועי המחשב חשובים לכם במיוחד ואתם מחפשים אנטי-וירוס שלא יכביד מדי על המחשב אנו ממליצים לכם לחפש בגוגל " Panda Dome" ולהתקין את הגירסה החינמית של Panda Dome.

 

הפעילו חומת אש

חומת אש (firewall) הן תוכנה או חומרה שנועדו לבלום גישה לא מורשית למחשב שלכם דרך הרשת. תפקידן למנוע גישה לא מורשית לרשת מחשבים. חומות אש יכולות לשמש גם משתמשים ביתיים וגם חברות גדולות כדי לסנן מידע שנכנס ויוצא מהמחשבים דרך האינטרנט. אם מסנן חומת האש מצליח לזהות משהו חשוד, הוא מונע ממנו להיכנס למחשב ולרשת הפרטית שלך.

הפעילו את חומת האש של Windows או של צד שלישי והגדירו אותה כך שתחסום תעבורה חשודה. רוב המשתמשים ימצאו שחומת האש של ווינדווס עושה עבודה טובה למדי. יחד עם זאת, היא אינה ידידותית כל כך לשימוש ואם זהו אספקט חשוב עבורכם תוכלו להתקין אחת משתי התוכנות הבאות המיועדות למשתמשים ביתיים ולעסקים קטנים: PfSense, Sophos XG Home edition.

 

עדכנו את התוכנות

תמיד ודאו שכל התוכנות, מערכת ההפעלה והאפליקציות שלכם מעודכנות. עדכוני אבטחה מתקנים פרצות ידועות שיכולות לאפשר מתקפות. הפעילו עדכונים אוטומטיים כשאפשר.

השתמשו בסיסמה חזקה

הגדירו סיסמאות חזקות באורך 12 תווים לפחות עם שילוב של אותיות, מספרים וסימנים בכל החשבונות שלכם. אל תשתמשו באותה סיסמה ביותר מחשבון אחד.

הימנעו מקישורים חשודים

אל תלחצו ואל תפתחו קישורים ממיילים או הודעות שנשלחו אליכם ממקור לא ידוע. קישורים אלה עלולים להוביל לאתרי פישינג או להוריד קוד זדוני.

גבו את המידע שלכם

ערכו גיבויים קבועים של הקבצים החשובים שלכם. תוכלו למשל לגבות מידע קריטי כגון סיסמאות להתקן USB נייד. אם תהיו קורבן לכופר, תוכלו לשחזר את המידע מגיבוי במקום לשלם כופר.

השתמשו בתוכנת הצפנה

זהו אמנם פתרון למשתמשים מתקדמים אבל כדאי להכיר את האופציה. אם מקנן בכם חשש מתקיפות כופר, זהו פתרון טוב. הצפינו את הכוננים הקשיחים במחשבים שלכם בעזרת BitLocker או תוכנות הצפנה אחרות. זה ימנע מתוקפים לגשת לנתונים שלכם במידה וחלילה יצליחו לפרוץ למחשב שלכם.

 

שקלו שימוש ב  VPN

שרתי VPN מסתירים את הפעילות והמיקום שלכם ברשת. השתמשו ב VPN בעת גלישה ברשתות ציבוריות להגנה מפני ציתותים ודליפת מידע רגיש. אחת מהתוכנות המומלצות למחשב היא Proton VPN שמספקת הגנה מלאה לכלל התעבורה במחשב או בטלפון הנייד. אם אתם מחפשים פתרון מהיר לגלישה בדפדפן כרום בצורה בטוחה, תוכלו להתקין תוסף לדפדפן בשם Urban VPN – חינמי לחלוטין ומוסיף שכבות הגנה נגד ניסיונות פישינג (ועל הדרך מסנן פרסומות).

 

סיכום

עם הצעדים האלה תוכלו להפחית בצורה משמעותית את הסיכון למחשב שלכם מפני מתקפות סייבר, נוזקות, כופר ואיומי אבטחת מידע אחרים. ודאו שאתם מתעדכנים בהמלצות עדכניות לאבטחה המידע והמכשירים שלכם והתנהלו בזהירות בכל עת להגנה על הנתונים והפרטיות שלכם.

 

קרדיט: תיקון מחשבים בחיפה

תפריט נגישות