גליון מס' 7 - יוני 2003

 

בשבילי גורמה זה מהההה – מזון ברשת

מאת: שולה שפרלינג

 

חזרה לתוכן העניינים של גיליון 7 - יוני 2003

גיליונות קודמים:

לגיליון מס' 8 - ספטמבר 2003

לגיליון מספר 9 - דצמבר 2003

 

 

 

 

עוד ב"הדרך למעלה:

ארכיון מאמרים

  בריאות

כל הטיפים

  סגנון חיים

 יעוץ

  כיתבי לנו

 

 

 

גבינת קממבר או טלה בשום ותפו"א? תוסיפו לזה יין לבן מזן פרנץ קולומברד הכוס המתאימה וזוהי תמצית החיים הטובים.

חג שבועות זה עתה חלף, אך הצורך במאכלי גורמי ויין משובח נותר בעינו, מלווה את קצה החיך בכל ימות השנה. הרשת מציעה מגוון עשיר של מאכלים, מתכונים ומסעדות, בליווי יינות משובחים. אז התרווחו לכם בכורסא וצאו למסע קולינרי מענג.

 פשוט אוכל טוב

לא צריך הרבה מילים בשביל להגיד אוכל טוב, ניתן לסכם זאת בפשטות - www.goodfood.co.il. באתר גודפוד עומדים לרשותכם מגוון רחב של אפשרויות מעניינות וטעימות. בעמוד הבית תיהנו מחדשות עדכניות, ביקורות, המלצות על ספרים, תלמדו כיצד לשלב בין יין לגבינה, ואף תוכלו ליהנות מטיפ יומי. למטה, בתחתית הדף, היא עורבת לכם בשקט כשאתם גולשים בתמימות עד להיתקלות הבלתי נמנעת בה – טבלת הקלוריות, מסודרת לפי ה- א-ב העברי. הידעתם כי ב- 100 גרם גבינת קממבר יש 300 קלוריות? חישבו היטב לפני הביס.

לחרוצים שבינכם, ישנו ספר מתכונים משובח ואיכותי ומספר אפשרויות חיפוש בו. בעמוד הראשי של ספר המתכונים מוצג המתכון התורן, היום מדובר בטורטליני ראגו בגבינות כחולות (יאמי). ניתן לחפש באמצעות מנוע החיפוש העליון לפי שם מתכון, סוג מתכון, דרגת קושי ו/או כשרות, ניתן לעשות חיפוש מהיר לפי נושאים והדבר המיוחד במת באתר הוא החיפוש המתקדם לפי מרכיבי המתכונים. חיפוש לפי המרכיבים: טלה, שום ותפו"א, העלה מתכונן מיוחד: כתף טלה ממולא בזיתים ירוקים, שלוקח כ- 45 דקות להכינו בדרגת קושי שמצריכה השקעה.

נחרדתי ומייד עברתי למדריך המסעדות. בחלק זה מופיעה ביקורת שבועית על מסעדה נבחרת וכן מנוע חיפוש עם אפשרות להתמקד במסעדות כשרות, עם גישה לנכים, או מסעדות שנכתבה עליהן ביקורת. במאגר קיימות 106 מסעדות צרפתיות. ההתלבטות קשה ואולי ניתן יהיה לקבל קצת עזרה בפורום האוכל באתר. בפורום האוכל שמחים לעזור בכל שאלה שמתעוררת, אפילו שאלה כמו זו: "...איך כובשים בצל? כל הבית שלי כבר מסריח מבצל, חייבים למצוא לו פתרון! תודה מראש". עד לסיום כתיבת הכתבה לא התקבלה תשובה בפורום אך בטוחתני כי הסקרנים שבינכם ישמחו לבקר בו ולגלות את התשובות שהגולש החביב קיבל לשאלתו הדחופה. בנוסף, קיים באתר פורום יין אשר אירח בתחילת החודש את אהרון בן ששון מששון יקבי בנימינה. אהרון ששון ענה על שאלות מעניינות בנושא יינות שהועלו בפניו בפורום.

 זהו המקום להעלות שאלות מהותיות על נושאים ברומו של עולם כגון השאלה הבאה: "האם מקצוע 'טועם יינות' הוא מקצוע מסוכן? איך 'טועם היינות' יכול לנהוג, האין הוא מתמסטל? או יתרה מכך האין סכנה לכך שהוא יהפוך לאלכוהוליסט?" התשובה לא אחרה להגיע: " האמת היא שמקצוע זה אינו מסוכן כלל וכלל אלה מקצוע הדורש הרבה ידע, ניסיון חיך ואף רגישים מאוד. בד"כ, מטרת ה"טעימה" היא לנתח את היין, להצביע על פגמים ולהאיר את המאפיינים המיוחדים שיש לכל יין. לרב משתמש הטועם באפו על מנת לנתח את מגוון הארומות (הניחוחות) של היין והפה על מנת לתאר את מרקמו של היין. הטועם אינו בולע את היין! אלא יורק את הנוזל לתוך כלי קיבול מיוחד המכונה "מרקקה".

 באופן זה היין המכיל כ 12% אלכוהול בממוצע אינו נספג בדם ואינו מגיע למערכת העיכול. טועם מקצועי אוכל לחם או גבינה חסרת טעם (קש) בין לגימה ולגימה ושותה הרבה מים. באופן זה הוא מנקה את שאריות היין הקודם ומכין את החיך ליין החדש. טועם מקצועי זו עבודה קשה ומחייבת כי יקבים רבים משליכים יהבם ותולים את אופי היין בחושי הטועם".

בארכיון האתר תוכלו להתוודע אל- 238 כתבות על אוכל טוב ו- 119 ביקורות על מסעדות.

דרך היין עוברת באינטרנט

באתר הפלאש בעל העיצוב העדין, תרבות היין (www.gafko.co.il/wine), תוכלו ללמוד הכל על תרבות היין, החל מזני הענבים השונים והיינות שניתן לייצר מהם, כגון היין הלבן המיוצר מזני השרדונה, ריזלינג, פרנץ קולומברד, שנין בלאן ועוד, ההבדלים ביניהם ואיזו סוגי יינות מיוצרים מכל זן. סוף סוף תוכלו אחת ולתמיד ללמוד את ההבדל בין יין לבן, יין סמוק, יין רוזה ויין אדום, ואיזה יינות היבשים, מתוקים או חצי יבשים.

באתר הוראות הכנת יין מלאות, החל משלושת הדברים החשובים בהכנת יין ועד לתהליך המלא של עשיית היין.

כדאי לעבור היטב על רשימת הטיפים הכללים המופיעים באתר. הידעתם שטמפרטורה אידאלית לשמירת היין היא 12 מעלות, ו- 70% לחות, באור מעומעם, בקיץ שותים יין עם מזגן ואם אין מזגן מסתפקים בבירה. ראו, הוזהרתם.

אם שאלתם את עצמכם אי פעם איזה יין שותים עם איזה אוכל, כאן תמצאו תשובה מלאה לשאלה זו וגם תקבלו טיפים לסדר שתיית היינות בארוחה, רשימת מאכלים שלא הולכים עם יין כמו דגים מלוחים או אוכל הודי חריף, ופירוט היינות המתאימים לסוגי הבישול השונים.

 בשבילי רק ג'ין וטוניק

בכדי להשלים את האווירה של היין באתר הפלאש "בר טנדר" (www.bar-tender.net) תוכלו לבחור בשם של קוקטייל שאתם אוהבים במאגר הקוקטיילים באתר, או לבחור אותו מתוך רשימה באנגלית ובעברית ותקבלו את ההרכב שלו. למדו על המשקאות האלכוהולים לסוגיהם: שיכר, ברנדי, ליקרים, בירה ויין, למשל הוודקה עשויה מדגנים (תירס,חיטה). לאחר הזיקוק נוצר שיכר בעל כ- %80 אלכוהול, אשר מוסיפים לו מים על מנת לקבל את רמת האלכוהול הרצויה (בין 40 ל - 50 אחוז). הוודקה חסרת צבע וגיל ומכילה כמות מעטה של רכיבים כימיים. טעמה תפל ובשל כך היא אידיאלית להכנת קוקטיילים.

בנוסף באתר תצוגה של כל כוסות היין ומה שותים בכל סוג כוס. חלילה לכם לשתות יין לבן מכוס ברנדי סניפר.

 

  חזרה לתוכן העניינים
_______________________________________________________