בישול עם יין

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד ב"הדרך למעלה":

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

 

 האם יש לי תקווה לעתיד?

פצצות מתקתקות

תרומת הטיפול הפמיניסטי

חתולה על גג פח לוהט

פרפרים

כבוד עצמי

 

כתבלין, כרוטב, סמיך או דליל מכל קצוות הטעמים ניתן להשתמש ולבשל עם יין וביין. ניתן לתבל אותו בתבלינים אקזוטים ולבשל בו פירות, להוסיף לאפייה של בשרים, עופות, דגים, ירקות ורטבים חמים וקרים. ניתן לצמצם אותו כתוספת עדינה או לקישוט של מנה. כך אני פותחת את הנושא של כל ארוחה חגיגית – בישול ביין.

 

אתן מספר דוגמאות לקבלת מושג ורעיונות לקראת החג בפרט והעונה ככלל:

 

פירות: היום שהם מתוקים, רצוי לבשל אותם ביין מתוק תוך ערבוב עם אלכוהול שונה כמו חריף יותר או יבש יותר, תלוי באיזה תבשיל או קינוח הם יורכבו בסוף. כטריים אני מעדיפה אותם באלכוהול עדין כמו יין נתזים למשל.

 

ירקות: העדיפות שלי ככלל לירוקים ביין לבן ואחרים ביינות אדומים או שילוב עם  סוגי אלכוהול חריפים אך ללא להעיב על טעמה של המנה.

 

דגים: משתלבים נפלא עם יינות לבנים או אלכוהול עדין, היות שבשר הדג עדין אף הוא

 

בשר ועוף: העדיפות שלי היא ליינות אדומים "בעלי גוף", ניתן לשלב באלכוהול חריף   או מחוזק אחר.

 

בכל רוטב מבושל או טרי, תלוי באיזה שילוב,לאיזו מנה ומהם המרכיבים אך כדאי לקחת בחשבון שני דברים:

 

  1. בסופו של דבר כל אחד מבשל איך ומה שטעים לו.

  2. כדאי שהיין או האלכוהול לא "ילך לאיבוד" במנה אלא יורגש.

 

אישית, אני נוטה להתייחס לבישול ביין כאל חלק מתיבול המנה, הוא יכול להוסיף או לעיתים לשנות את ה"טוויסט" של המאכל שהתכוונו אליו מלחתחילה, הכל עניין של ניסוי ותהייה.

  

ניתן לקחת ליקרים/יינות  יחד או לחוד עם חומצים ותבלינים ולצמצם אותם עד לרמת סירופ שיכול לתרום רבות לעיצוב ולטעם המנה,טעם היינות יודגש ולדעתי הוא יכול להוסיף קישוט לא רע לגבינות קשות על שולחן החג.

  

אסיים בכך שאין חוקים ברורים לדעתי בנושא בישול ביין, רצוי לבשל ביין איכותי ולא לזלזל מפני שהוא מבושל, את הטעם - מרגישים.

 

מתכוני גבינות ועוגות גבינה  

   

 

תגובות של גולשות:                                              יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_________________________________________________