סירים - איך בוחרים

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד ב"הדרך למעלה":

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

 

 האם יש לי תקווה לעתיד?

פצצות מתקתקות

תרומת הטיפול הפמיניסטי

חתולה על גג פח לוהט

פרפרים

כבוד עצמי

 

 הפעם בחרתי לכתוב על סירים, מחבתות וקלחות. מאיזה חומרים הם עשויים וכיצד ניתן לקבל את מירב המידע כדי להתאים את הכלי לצרכים.

 

חרס: לבישול בכלי חרס ישנה השפעה ישירה על הטעם. כלים אלו נותנים   

         למאכלים טעם ישיר של שריפה וטעם זה בהחלט אינו ניטרלי.

           כלי חרס אוגרים חום אך לא בצורה מבוקרת ולכן במסעדות ישנה בעייה

           בשימוש בהם, כמו כן, כלי חרס נוטים להתפוצץ בסופו של דבר וגורמים

           לבלאי,  דבר שפוגם במלאי.

           בחרס רצוי להשתמש באש ישירה, הוא מתאים לצלי לדוגמא.

           לעומת זאת, הגשה בחרס היא הגשה פרזנטטיבית המוסיפה רבות.

 

ברזל:  ברזל יצוק מ-3 שכבות הינו יקר אך פיזור החום בו אחיד. הוא מתאים גם

           לטאבונים, כלי ברזל יצוק דורשים תחזוקה ושימון אך הם נפלאים וכדאי

           להשקיע את המאמץ. כלי ברזל מתאימים ביותר לנזידים ותבשילי

            קדירה.

 

אלומיניום: הסירים הפשוטים והזולים ביותר.

            מתאימים לצירים ולנוזלים רבים, אינם מוליכי חום טובים ופיזור 

          החום בהם אינו אחיד. הם "סובלים" מבלאי של חיבור הידיות ואינם

          מתאימים לרטבים.

 

נירוסטה: הסירים האולטימטיבים.

               בעלי תחתית כפולה, חיבור ידיות עמידות יותר מאשר באלומיניום.

               התחתית הכפולה אוגרת חום למטה ולכן לא ישרוף את המזון בתהליך

                 קרמול למשל, לעומת זאת, תחתית הסיר יכולה להשרף.

                 כלי נירוסטה מצויינים לבישול פסטה,צירים,סגירת בשר ועוד.

 

נחושת:    כלי נחושת מתאימים להגשה, הם נוחים להכנת רטבים ולכלים אלו

            פיזור חום אחיד. למרות כל אלו לכלי הנחושת חסרונות, הם יקרים

            מאוד באופן  יחסי. הבישול בהם רצוי שיהיה על פלטה מברזל יצוק או

            על אש נמוכה.

          יש לטפל בהם נכון ולהבריקם.

 

מחבת טפלון: בעלת שכבה עבה של טפלון, ידיות מברזל בעלות חיבור נכון, עמיד

           וחזק  שוליים בינוניות.

         מתאים לאומלטים לדוגמא וטיגון עדין, יש לשמור על מחבתות אלו

          ולבשל בכלים מתאימים שלא ישרטו או יקלפו את הציפוי.

 

מחבת ברזל: מחבת טובה לסגירת בשר, הכנת בשר ועוף, מצויינת לפירות ים.

 

מחבת נירוסטה: בעלת תחתית כפולה, טובה לרטבים, קרמול והוצאת סוכרים

          ככל,  אידוי. החום שהיא אוגרת אינו גבוה וחזק מידי.

 

מחבת אלומיניום: מתאימה מאוד להכנת פירות ים.

 

כמו כן ישנן את הווק הדורש בדרך כלל חום גבוה יותר מאש ביתית ומיומנות עבודה,  מחבתות נחושת+אמייל+בדיל שהן עמידות מאוד אך יקרות.

  

 

תגובות של גולשות:                                             יש לך דעה? כיתבי לנו

   

________________________________________________