סדנת אפיה משפחתית

 

באדיבות בית הספר למלונאות תדמור

תמונה: סטודיו שיין

 

עוד אוכל:

מטעמי חנוכה

רימונים

רוח של סתיו עלים של זהב

מטבח פיוז'ן

כשבסיר פלא היה חור

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

חופשת הקיץ כבר פה! ילדינו מכרכרים סביבנו, חסרי מנוחה, צמאים להפעלה כייפית. אז למה שלא נעסיק אותם בסדנת אפייה משפחתית? הילדים ייהנו וילמדו לאפות ואתם תשבו בבית השקט, עם כוס קפה מלווה במבחר עוגיות מעולות.

סגל המרצים של בית הספר למלונאות תדמור מציע מתכוני עוגיות, מתאימים במיוחד להכנה עם הילדים. בתאבון!!!

 

עוגיות ריבה 

מצרכים:

100 גר' סוכר

200 גר' חמאה/מרגרינה

1 ביצה                                      

כפית תמצית וניל

קורט מלח

300 גר' קמח

ריבת תות, או כל ריבה אהובה אחרת.

 

אופן הכנה:

מעבדים יחד את סוכר, חמאה, ביצה, תמצית וניל וקורט מלח.

מוסיפים קמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק פריך.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק במשטח מקומח וקורצים תחתיות ומכסים (במכסים יש לעשות חור קטן באמצע).

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

לאחר שהעוגיות מתקררות, ממלאים תחתיות בריבה ומכסים עם "המכסה".

  

עוגיות שוקוצ'יפס

מצרכים:

75 גר' סוכר חום

75 גר' סוכר לבן

100 גר' חמאה

1 ביצה

140 גר' שוקוצ'יפס (או חתיכות קטנות של שוקולד)

70 גר' אגוזים גרוסים

150 גר' קמח

2 כפיות אבקת אפייה

תמצית וניל

 

אופן הכנה:

מקציפים יחד סוכר חום, סוכר לבן, חמאה וביצה.

בוחשים פנימה שוקוצ'יפס, אגוזים גרוסים, קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל.

מזלפים עוגיות עם שקית לזילוף, או בעזרת 2 כפיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

שדרוג שילדים אוהבים: ניתן להחליף את השוקוצ'יפס הרגיל בשוקולדים שונים החתוכים לחתיכות קטנות, כגון Mnm's או שוקולד לבן.

  

קנטוצ'יני איטלקי

מצרכים:

300 גר' סוכר

150 גר' חמאה

1 ביצה

2 חלמונים                                         

400 גר' קמח

150 גר' אגוזי לוז

1 כף מיץ לימון

כפית סודה לשתיה

 

אופן הכנה:

להקציף יחד סוכר, חמאה, ביצה וחלמונים.

להוסיף אגוזי לוז, מיץ לימון וסודה לשתייה.

לערבב בצק עד שמתקבלת עיסה אחידה.

יוצרים מהבצק כמה כיכרות (על פי גודל העוגיות הרצוי), ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.

לאחר שהבצק מצטנן, חותכים לפרוסות דקות ומחזירים חזרה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ- 12 דקות.

שדרוג שילדים אוהבים: את אגוזי הלוז ניתן להחליף בכל אגוז אחר האהוב על ילדיכם, מומלץ מאוד לערבב כמה סוגים יחד!

  

עוגיות שוקולד
מצרכים:

2 ביצים

150 ג' סוכר

30 ג' חמאה

220 ג' שוקולד

40 ג' קמח

כפית אבקת אפייה

120 ג' אגוזים גרוסים

120 ג' שוקולד קצוץ

 

אופן הכנה:

להקציף ביצים וסוכר.

להמיס חמאה בסיר, לכבות את האש ולהוסיף פנימה 220 ג' שוקולד.

לאחר שהשוקולד נמס, מערבבים יחד עם מה שהוקצף קודם לכן.

מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

מוסיפים לתערובת אגוזים גרוסים ו-120 ג' שוקולד קצוץ ומערבבים.

מזלפים עוגיות עם שקית לזילוף, או בעזרת 2 כפיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות ומקררים היטב.

 

 

 

שילחי לחברה                                                 הגיבי על הכתבה

   

___________________________________________