חגיגה של מטעמי חנוכה

 

מאת: "בית בלב"

עוד אוכל:

רימונים

רוח של סתיו עלים של זהב

מטבח פיוז'ן

כשבסיר פלא היה חור

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

 

לקראת חג החנוכה הפיקו ברשת הדיור המוגן בית בלב, מקבוצת מכבי שירותי בריאות, חוברת מתכונים מכל הזמנים ומכל העדות

 

עולם נפלא של ריחות וטעמים התגלה "בזמן הזה" בתחרות מתכונים שהתקיימה לקראת חג החנוכה בין דיירי הדיור המוגן מרשת בית בלב, מקבוצת מכבי שירותי בריאות, כמו סופגנייה בתפוח עץ, סופגנית בריאות בשם בצקנית.

 

התחרות הייתה הזדמנות נפלאה לנכדים לשמוע איך חגגו פעם בחנוכה.

 

רבקה הלפרין, דיירת בבית בלב ברמת השרון, הייתה "אלופת הבצקים", כך מעידה עליה בתה חנה. האם והבת נזכרו יחדיו כיצד התנהלו ההכנות לחג. "כל בני המשפחה ידעו שמרגע שאימא מכינה את בצק השמרים חל איסור מוחלט לרוץ בבית, כדי שחלילה הבצק לא יתפח. מחיר של ריצה בבית היה לעבור את חג החנוכה ללא אכילת סופגניות".

 

מצ"ב המתכונים המנצחים של בית בלב לחנוכה.

 

סופגניה בתפוח עץ - מאת דינה מרקוביץ

באדיבות בית אילדן קריית מוצקין, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

 

החומרים:

2 ביצים

1 גביע לבן

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

2 תפוחי עץ חמצמצים

יין אדום מתוק

1 כפית רום

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הביצים, הלבן, הסוכר והקמח עד ליצירת הבצק. במקביל, קולפים 2 תפוחי עץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים בגודל של כ- 1/2 ס"מ. טובלים את כל פלחי התפוח ביין עם כפית תמצית רום ומשהים למשך כ- 5 דקות. לאחר מכן, מחדירים את הפלחים לבצק ומטגנים את הסופגניות בשמן.ניתן לפזר על הסופגניות אבקת סוכר או שוקולד מומס. 

מספרת כי מצאה שיטה ייחודית לשלב בין מסורת החג ובין המודעות לבריאות בקרב בני משפחתה. התוצאה היא "הבצקניות" שהחליפו את הסופגניות המסורתיות. 

 

ה"בצקניות" מאת שושנה ברט

באדיבות בית בלב ירושלים, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

 

חומרים:

1/4 2 כוסות קמח

2 ביצים

2 כפות רום או קוניאק

1 שקית סוכר וניל

1 כף מרגרינה נמסה

1/2כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

יש לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק עשיר. מניחים את הבצק בצד למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר. בהמשך, מחממים את השמן במחבת עמוקה. מפזרים קמח על קרש חיתוך ומניחים עליו 1/4 מכמות הבצק בכל פעם. את הבצק מרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת שכבה דקה מאוד. חותכים את הבצק לרצועות וקושרים אותם בצורות שונות. מטגנים את הרצועות במשך 1 עד 2 דקות בשמן החם. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

  

סופגניה ביין מאת דינה מרקוביץ

באדיבות בית אילדן קריית מוצקין, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

 

חומרים:

2 ביצים

1 לבן

חצי כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

2 תפוחי עץ

יין אדום/ רום

 

אופן ההכנה:

 

1. מכינים בצק מ- 2 ביצים – 1 גביע לבן – חצי כוס סוכר – 1 כוס קמח תופח.

 

2.  קולפים 2 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים), מוציאים את הליבה ופורסים

לפרוסות של כ-חצי ס"מ, טובלים את הפרוסות ביין אדום מתוק עם כפית

תמצית רום עד כיסוי הפרוסות ל-5 דקות.

 

3. טובלים כל פרוסה בבצק שיכסה את כולם ומטגנים בשמן עמוק.

מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או שוקולד מומס מלמעלה.

 

לביבות תפוחי-אדמה מאת רחל חונן

באדיבות בית אילדן קריית מוצקין, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

 

 החומרים:

 

1 ק"ג תפוחי אדמה

5 ביצים

 2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון.

 

אופן ההכנה.

 

מגרדים תפוחי אדמה על פומפה גסה או במעבד מזון –מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. אפשר להוסיף פטרוזיליה ו/או בצל ירוק קצוצים.

משהים ל-10 עד 15 דקות בערך ומסננים את הנוזלים.

מחממים שמן ובעזרת כף או מצקת קטנה מעבירים לשמן החם. משטחים מעט והופכים לאחר קבלת הצבע הזהוב. מורידים על ניר סופג.

 

בצקניות חנוכה

מאת שושנה ברט

באדיבות בית בלב ירושלים, דיור מוגן מקבוצת מכבי שירותי בריאות

 

חומרים:

 

2 ורבע כוסות קמח

2 ביצים

2 חלמונים

2 כפות רום או קוניאק

חפיסת סוכר וניל

כף מרגרינה נמסה

חצי כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

 

מכינים בצק עשיר, לשים היטב, מניחים בצק לשעה לפחות בטמפרטורת החדר.

מחממים שמן במחבת עמוקה. מרדדים על לוח מקומח רבע מהבצק כל פעם ומרדדים דק מאוד.

חותכים רצועות וקושרים אותם בצורות שונות ומטגנים דקה עד שתי דקות בשמן החם. (להוציא כשמזהיב)

 

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

 

  

 

 

שילחי לחברה                                                 הגיבי על הכתבה

   

___________________________________________