כשבסיר הפלא היה חור

 

מאת: אדר קפלן-מור

 

עוד אוכל:

מטבח פיוז'ן

כוס התה שלי

עלי שלכת

מתכוני עוגות חמות

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

בהמשך לכתבה על מטבח פיוז'ן, אני הולכת אחורה בזמן, התקופה שבה האמהות והסבתות היו מכינות עוגות יותר מושקעות ולא מקשטות הרבה, המתכונים היו יותר של ציפויים לעוגות או קרמים (ולא של גנאש ו-RFM) .

 

מביאה לכם מתכונים של פעם כלשונם, המתכונים המקוריים כמובן עם מרגרינה אתם מוזמנים לשנות לחמאה או ככל העולה על רוחכם.

אל תשכחו,

המתכונים ההם, הביאו את ההשראה למתכונים של היום.

  

קרם שוקולד

 

1/3 חבילה מרגרינה

¼ כוס חלב

½ כוס קקאו

1. כוס סוכר

1. כף דבש

1. כפית וניל

 

מרתיחים הכל כשתי דקות ומצננים, מערבלים מעט במערבל, יש למרוח מיד בעזרת סכין היות והקרם נקרש מייד.

 

קרם אגוזים לעוגה

 

¼ 1 כוס אגוזים טחונים

2. כפות רום או ברנדי

1. חלבון

4. כפות סוכר

180 גר' חמאה רכה

 

מערבבים את האגוזים עם הרום, מקציפים את החלבון עם הסוכר בבן-מארי עד לקציפה מוצקה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים, מוסיפים את החמאה בהדרגה.

 

ממרח שוקולד

 

4. ביצים

2. כוסות סוכר

¾ כוס קקאו

קורט מלח

4. חבילות מרגרינה

 

להקציף את הביצים שלמות ולהוסיף את הסוכר.

מוסיפים את שאר החומרים והמרגרינה המומסת ושומרים במקרר.

  

עוגת שוקולד

 

½ חבילת מרגרינה

2. כוסות קמח

2/3 כוס קקאו

½ 1 כוסות שמנת, לבן או רוויון

½ 1 כפיות סודה לשתיה

2. ביצים

1. כפית תמצית וניל

 

מערבבים את הכל ואופים  45 דקות. (כן, זהו המתכון המקורי, החום הוא תעלומה בפני עצמה)

 

עוגת לוח שחמט

 

1/2 1  חבילת מרגרינה

4. ביצים

2. כפות גדושות קקאו

2. כוסות סוכר

½ 2  כוסות קמח

3. כפיות אפיון (אבקת אפייה)

תמצית וניל-רום

קליפת לימון

 

מקציפים את המרגרינה עם הסוכר, מוסיפים את הקמח מעורבב עם אפיון.

מקציפים את הביצים שלמות ומוסיפים אותן לתערובת הראשונה, מחלקים את הבלילה ל-2, לאחת מוסיפים קקאו ורום ולשנייה וניל וקליפת לימון.

אופים בשתי תבניות נפרדות כ-30 דקות. כשהעוגות אפויות וקרות, חותכים עוגולים שווים בשתי העוגות בשני גדלים שונים, מפרידים את העיגולים ומחליפים בין שתי העוגות את העיגולים המשלימים כך שנוצרות טבעות זהות, בהירות וכהות לסירוגין.

   לאחר מכן מורחים קרם על אחת מן העוגות ומניחים עליה את השנייה, בעת החיתוך

                            מתקבלים ריבועים בשני צבעים.

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

___________________________________________