מתכוני עוגות חמות

 

מאת: קונדיטוריית אביב

עוד אוכל:

קינוח לוהט לחורף

לחמם את החורף עם משקאות

משקאות לחימום החורף

ראש השנה בקלילות

שלכת בכל עונה

בישול ואיחסון תפוחי אדמה

מתכוני תפוחי אדמה

משנכנס הדר...

שוק עזה ביפו

לגוף ולנשמה - אוכל הודי

להתחמם עם מרקי חורף

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

שוקולד

מתכוני פסטה

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

  

מתכון להפתעת שוקולד – קונדיטורית אביב

 

מתכון להכנת כ-8 יחידות.

 

המצרכים הדרושים:

 

מצרכים

כמות (גרם)

 

סוכר

150

נס קפה

4

מים

150

 

חמאה

 

100

ביצים

 

5 ביצים

חלמון

 

12 חלמונים

קמח

100

 

שוקולד מריר משובח

 

350

פרלין שוקולד לבן

 

1 יחידה לכל הפתעה

 

 

אופן הכנה:

·      הכנס לסיר: מים, נס קפה, סוכר וחמאה. הנח ע"ג כיריים גז

       ערבב עד להמסה והבא לרתיחה עדינה.

·      העבר את תכולת הסיר לקערת מיקסר וערבב לצינון.

·       הוסף שוקולד מומס והמשך לערבב.

·       הוסף, תוך ערבוב, ביצים וחלמון.

·      הוסף, בהדרגה, קמח וערבב לקבלת תערובת הומוגנית.

·      חלק לתבניות נייר מתאימות.

·      הכנס לכל תבנית פרלין שוקולד לבן.

  

אפייה: 160°C , 15 דקות

 

מתכון לעוגת שוקולד חמה

~ חומרים ~

350 גרם שוקולד מריר
350 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
מלח
2 כפות קמח

 

לציפוי:
100 גרם  שוקולד מריר
3 כפות מים
1/2 מיכל שמנת מתוקה

 

~ אופן הכנה ~

1. מחממים את התנור לחום של 150 מעלות
2. משמנים את תבנית האפייה
3. ממיסים בסיר כפול (מים בסיר אחד ומעליו עוד סיר) שוקולד, חמאה וסוכר ומסירים מהאש.
4. מוסיפים את החלמונים  בזה אחר זה תוך כדי ערבוב.
5. מקציפים את החלמונים לקצף יציב.
6. מקפלים מחצית מהקצף לתוך תערובת השוקולד. תוך כדי כך מוסיפים את הקמח ומעט מלח.
7. מוסיפים את שארית הקצף.
8. מעבירים את התערובת  לתבנית ואופים 50-60 דקות.
9. מוציאים מהתנור ומצננים.
10. ממיסים בסיר כפול את מרכיבי הציפוי וכשהעוגה קרה יוצקים  עליה את הרוטב. מקררים.

11. להגשה: פורסים פרוסת עוגה מחממים מס' שניות במיקרו (כ-30 שניות) , בוזקים אבקת סוכר על צלחת הגשה מניחים עליה את פרוסת העוגה וכדור גלידת וניל.

 

  

שטרודל תפוחים צ'כי

~חומרים~

300 גרם קמח (1/4 2 כוסות בערך)
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
3-4 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

למלית:
4 תפוחי-עץ חמוצים (גרנד) מגוררים גס
4 כפות סוכר
4 כפיות קינמון טחון
50 גרם צימוקי יין בהירים
50 גרם אגוזים קצוצים גס

 

להברשה:
1 חלמון ביצה

 

~אופן הכנה ~

לבצק:
לערבב את הקמח , אבקת האפייה והחמאה עד שנוצרת תערובת פירורית. להוסיף את שאר מרכיבי הבצק ולערבב עד שנוצר בצק אחיד.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-15 דקות בערך.
למלית: לערבב את תפוחי העץ המגוררים עם הסוכר, הקינמון, הצימוקים והאגוזים.
לחלק את הבצק לשני כדורים שווים פחות או יותר.
לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה  מרובע בעובי 3 מ"מ בערך.
לשים חצי מהמלית לאורך כל עלה, כ-2 ס"מ מקצה אחד ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה , להבריש את הרולדות בחלמון ביצה ולאפות 25-30 דקות בקירוב ב-180 מעלות.

 

כשמתקרר מעט, לחתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ולבזוק אבקת סוכר.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל על צלחת הגשה יפה.

 

עוד: משקאות לחימום החורף 

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_____________________________________________