שוקולד

 

מאת: נעמי שוורץ

 

עוד אוכל ב"הדרך למעלה":

ה"ממתקים של הטבע" - עכשיו יותר בריאים

טרי ובריא: ירקות ותבלינים - מתכונים

בשר למנגל: עצות ומתכונים

מתכונים חלביים לשבועות

סירים - איך בוחרים?

בישול עם יין

גמדים אופים

 

 מה כבר לא נאמר על שוקולד?

טעים, משמין, מנחם, מגרה, מזון האלים, מאכל האהבה… לאחרונה התפרסמו חדשות נוספות וטובות (אוי כמה טובות):

מסתבר שקקאו טהור (ממנו עשוי השוקולד ברובו) הינו בעל  תרכובות נוגדות חמצון, כמו אלה המצויים בעלי תה ירוק.

 

נוגדי החמצון מסייעים בהפחתת לחץ דם ומשפרים את מערכת חילוף החומרים בגופנו , מה שאומר שאפשר לאכול שוקולד ללא תחושות אשם כבדות!

 

עץ הקקאו  the obroma cacao גדל בדרום אמריקה, אפריקה  ואינדונזיה.

פריו, בגודל של אננס קטן, מלא בזרעים קטנים, מהם נטחנת האבקה, לאחר ייבושה בשמש וקלייתה. לאחר הפרדת השומן (50%) מהפרי מכיל שמן, ניתן ליצור ממנו ליקר (אין קשר לאלכוהול) קקאו שטעמו מריר.

 

השוקולד שאנו צורכים מכיל סוכר, חומרי טעם שונים, שומן, חלב ומייצבים.

 השוקולד הגיע לעולם המערבי מדרום אמריקה. בני המאיה, העם הפרואני הקדום, והאצטקים, גידלו את עצי הקקאו, צרכו את אבקת הקקאו ללא תוספות, והאמינו כי הוא מאריך את חייהם ומשפר אותם, מרגיע עצבים מגורים, מכווץ טחורים, מקל על כאבי ראש, מזרז הורדה במשקל ועוד .

 

כה יקרים היו פולי הקקאו לעמי אמריקה המקוריים, שנהגו לסחור בהם כבמטבעות. למרות שהשימוש בקקאו קדום ביותר, הגיע  למידת פופולריות כממתק מועד באירופה רק במאה ה- 19.

 

בסמינר שנערך לאחרונה באוניברסיטת דייביס בקליפורניה, הוצגו מחקרים שונים בנושאי הלב, הכליות ומערכת הדם והקשר שלהם לשוקולד. המחקרים מומנו אמנם ע"י חברת הממתקים הנודעת מארס, אך המשתתפים היו מבכירי הממסד הרפואי בארה"ב.

 

מחקר מעניין נערך בקרב אינדיאנים מאיי סאן בלאס שבפנמה: האוכלוסייה  במקום צורכת מזון עתיר מלח, משתמשת בקקאו טחון באופן מסורתי בכל ארוחה ובכל זאת אינה  לוקה ביתר לחץ דם.

 

בקרב קבוצה אחרת שנבדקה במקום, וצרכה קקאו טחון מתועש התגלו ערכים גבוהים יותר של לחץ דם.

 

מסקנתם הייתה כי פרי הקקאו בצורתו הטבעית אינו מזיק כלל לבריאות, אלא אופן העיבוד, תוספות הסוכר והשומן הן הגורמות לכך.

 

חברת מארס הציגה בכנס דרכי עיבוד  וייצור חדשים על מנת לשמור על ערכיו של הקקאו מבלי לפגום בטעמו העשיר. המוצר המוגמר העשוי בשיטת "קקאפרו" החדשה אמור להפחית את הכולסטרול.

 

חברת מארס מוכרת שוקולד ב- 15 מיליארד דולר לשנה ומקדישה סכומים נכבדים למחקרים בנושא בריאות מזה שנים רבות.

 

שוקופופ – ממתק משגע של פופקורן מצופה שוקולד

המצרכים:

12 ספלי פופ קורן מוכן

1 ספל סוכר

2/3 ספל סירופ מייפל

½ ספל חמאה

200 ג"ר שוקולד צ'יפס

1 כפית תמצית וניל

 אופן הכנה:

להמיס  על אש קטנה את הסוכר ורוטב המייפל ולהוסיף את החמאה .

 לשפוך פנימה את השוקולד צ'יפס והוניל. ולבחוש היטב עד ליצירת תערובת חלקה.

את הפופקורן המוכן להניח בכלי אפייה ולצקת את תערובת השוקולד עד לציפויו.

לאפות בחום בינוני במשך 45 דקות.

לכסות בנייר אלומיניום ולצנן.

בתאבון!

 

ממתק שוקולדי מדהים!

המצרכים:

600ג"ר שוקולד צ'יפס

400 ג"ר חלב מרוכז

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 ספל אגוזי פקאן קצוצים

הכנה:

 לערבב בקערה את השוקולד צ'יפס החלב המרוכז והמלח.

להניח הקערה על סיר מים רותחים עד  להמסת השוקולד  להסיר מהסיר.

להוסיף וניל ואגוזים.

להניח בתבנית שטוחה ולהקפיא במשך שעתיים לפחות.

לחתוך לרבועים.

 

מוס מהיר מאד ומטריף מאד

מצרכים:

1 ספל שוקולד צ'יפס

2 כפות קפה נמס

2 כפות ליקר תפוזים

2 ביצים

¾ ספל חלב חמים

קצפת( לא חובה)

 

הכנה:

לערבל את השוקולד, הקפה, הביצים, הליקר והחלב במעבד מזון במשך 2 דקות

למזוג ל- 4 קערות לצנן היטב ולקשט בקצפת.

 

 

שילחי לחברה                                                 יש לך דעה? כיתבי לנו

   

_________________________________________________