מזונות בריאים שכדאי לכם להכניס הביתה

באדיבות אתר קולנוע ביתי ואתר דלתות כניסה

 

 

 

עוד בריאות:

טיפול טיבעי בילד היפראקטיבי

30 סיבות להתחיל

רעלת הריון

פעילות אירובית בהריון

דיאטות משמינות

מנופאוזה

דיאטה - להחליט להתחייב ולעשות

שאיבת שומן

הפרעת קשב אצל מבוגרים

הכיני ילדך לחורף

הפרעות אכילה - מה שרופאים לא מספרים

אנטיביוטיקה - לא בכל מחיר!

דלקות אזניים חוזרות

רפואת נשים ללא מציצנות

הומיאופתיה - רפואת משפחה במיטבה

מוכנים, היכון, צאי

תרופות כולסטרול וסרטן המעי הגס

תסמונת התשישות הכרונית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אזהרה: המידע המובא כאן אינו מהווה תחליף להתיעצות אישית עם רופא או מטפל מוסמך. אין להסתמך על המידע כמקור מידע יחיד, שימוש ו/או צפיה בנתונים מעידים על הסכמתך לתנאי השימוש.

אין בכל האמור בכתבה משום הבעת דעה של "הדרך למעלה" לגבי כל המלצה המופיעה בו.

בכתבה שלפניכם ננסה להכתיר את המזונות הבריאים ביותר שחשוב לכלול ברשימת הקניות הקבועה שלכם. כאשר השילוב הוא נקודת המפתח לתזונה בריאה, אין מזון אחד שצריכתו לבדה תקנה עבורכם את כל אבות המזון הנחוצים לשמירה על בריאות אופטימאלית.

 

נתחיל עם היסוד הראשון – החלבון:

מקורות החלבון הם רבים ומגוונים, בין מקורות החלבון ההמלצה הינה לצרוך חלבונים אשר מקורם בדגים מהים הצפוני, כגון סלמון, סול, ליבוט, מקרל וטונה. הדגים מעבר להיותם מקור מצוין לחלבון מהווים מקור לחומצות שומן חיוניות כגון אומגה 3.

 

אם נסתכל על המקור הטוב ביותר לחלבון ללא ספק לביצה יתרון על פני כל היתר. (ביצים אשר בושלו במים הינן המומלצות ביותר כמקור חלבון, על אף שגם אומלט יהווה מקור מעולה לחלבון) הביצה עתירת ערכים תזונתיים כגון ברזל, ויטמיני B החיוניים מאוד לבריאות הכללית של מערכות רבות בגוף, ויטמין E, ויטמין D, פוספולידים.

 

מעבר לערכים תזונתיים אלו הביצה מותאמת ביותר לגוף האדם כמקור לחלבון, גוף האדם ידע לנצל את החלבון שמקורו מהביצה באופן האופטימאלי לעומת מקורות חלבון אחרים. מאחר ולביצה רכיב של כולסטרול אשר צריכה מופרזת ממנו עשויה להזיק לבריאות לכן יש להקפיד על מינון נכון, נהוג להגביל את הצריכה לביצה אחת ליום.

 

מוצרי החלב הינם גם מקור טוב לחלבון, במחלקת מוצרי החלב כדאי לכם לאמץ יוגורט ביו המכיל חיידקים טובים למערכת העיכול, בין חיידקים טובים אלו, חיידק האצידופולוס, קסאי, חיידקים אלו חיוניים עד מאוד לתחזוקת המערכת החיסונית וליצירת ויטמינים. גם כאן למינון תפקיד חשוב הצריכה היומית המומלצת לא תעלה על 4 גביעים ביום.

 

חלב פרה מהווה אף הוא מקור זמין וזול לחלבונים, לסידן, לאבץ ולוויטמין B12, המקפידים כדאי שיצרכו מוצרי חלב פרה אורגניים על מנת להימנע מהורמונים וטיפולים תרופתיים אחרים המסופקים לפרות על מנת לעודד את ייצור החלב. המינון המומלץ דומה למינון המומלץ במחלקת היוגורט ביו – 4 מנות ביום (כוס חלב = מנה).

 

נעבור ליסוד השני – הפחמימות!

פחמימות שמקורן מחיטה מלאה הינן ההמלצה האופטימאלית שלנו עבורכם.

לחם העשוי חיטה מלאה יספק לכם מכל טוב, סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמיני B, ויטמין E, מינרלים, אבץ, מגנזיום, סלניום וגם פיט וכימיקלים! מדובר בהרכב תזונתי מנצח לכל אלו החפצים לשמור על בריאותם ולאכול אוכל מזין. וכדי שגם נשמור על המשקל כדאי לצרוך את המידה הנכונה.. לא יותר מחמש פרוסות לחם ביום יהוו מקור יומי נהדר ומספק לפחמימות.

 

גם לאורז בסמטי שפע של סיבים תזונתיים ובעל אינדקס גליקמי נמוך לכן כדאי בהחלט לכלול אותו בתפריט היומי.

 

המקור הטוב ביותר לדגן היא ללא ספק שיבולת השועל, עשירה בויטמינים, מכילה חלבון, סיבים תזונתיים, כך שאם חפצתם בנשנוש דייסת שיבולת שועל ע"ב חלב חם ממותקת בדבש וקינמון יהווה ממתק בריא עבורכם.( לכוס חלב  - 3 כפות שיבולת שועל, כפית דבש, קורט קינמון)

 

לילדים אשר פחות ישתכנעו לאכול לחם חיטה מלאה או אורז בסמטי ויתעקשו על המזון המהיר נמליץ על פיצה, אם ניקח את מכלול המזון המהיר הפיצה עונה על הפרמטרים החשובים: מספקת סידן, ליקופן, ופחות משמינה מכפי שנהוג לחשוב (משולש פיצה יכיל בממוצע 250 קלוריות). כמובן שאם ניתן נדאג שהבצק יהיה הדק ביותר וכמה שיותר ירקות הרי זה משובח..

 

ולא נדלג על הקטניות..

שעועית אדומה העשירה בנוגדי חמצון מומלצת בהחלט וכמובן אי אפשר לוותר על העדשים! המעולות לבריאות, דלות שומן, משביעות, שופעות מינרלים וסיבים מסיסים במים, העדשים ידועות כחיוניות לכאלה הסובלים ממשקל יתר, ממחלות לב ומסוכרת.

 

וכעת נעבור למחלקת הירקות והפירות

נתחיל בכך שכל הירקות באשר הן מוזמנות אליכם הביתה. מקום כבוד מיוחד ניתן במחלקה הזו לעגבנייה שעשירה בוויטמין C, בפיט וכימיקלים, בסיבים תזונתיים, ידועה כחיונית למניעת מחלת הסרטן ולמניעת מחלות עור.

 

גם נמליץ לכם בחום על הקפדה של אכילת ירקות עליים הידועים כמקור לכלורופיל המעולה לשמירה על לחץ דם תקין, סיבים תזונתיים, תאית ועוד..

 

חשוב לצרוך לפחות 5 מנות ירק ביום, חשוב שאחת המנות תהיה העגבנייה כשהיא טרייה ואחד המנות תהיה עלים ירוקים.

 

מבחינת הפרי שהכי כדאי להכניס למקרר נבחר את הענבים האדומים שידוע כתרופה טבעית לבעיה שמטרידה רבים – ההזדקנות, עשירים בפוליפונולים המצוינים לאנטי אייג'ינג. 15 ענבים מהווים מנת פרי, 3 מנות פרי מומלצות ליום.

גם לתפוח מקום כבוד במקרר.

 

ולקינוח שומנים

מקורות מעולם השומנים הינם אגוזי המלך, הידועים כחיוניים ביותר לבריאות הלב, תורמים להורדת כולסטרול, עשירים בחומצות שומן חיוניות, המינון המומלץ 10 אגוזים טבעיים ליום.

 

מקור מככב נוסף הינו שמן זית שידוע כעשיר בוויטמין E, פיטוסטרולים המסייעים בהורדת כולסטרול רע. כפית שמן מהווה מנת שומן יומית כאשר הצריכה היומית המומלצת של שומן עומדת על 4 מנות.

 

לסיכום

בכתבה ציינו חלק קטן ממקורות המזון אשר קבלו דרוג גבוה ביותר, כמובן שישנם שחקנים נוספים בשוק המזון הבריא אותם כדאי לאמץ לתפריט כגון: קינואה, פסטה מחיטה מלאה, וגם שוקולד מריר טומן בחובו תועלות בריאותיות..

כפי שהתחלנו כך גם נסיים, השילוב בין המרכיבים השונים והגיוון הוא המפתח להצלחה!!

לבריאות ובתיאבון!

 

המאמר נערך באדיבות אתר קולנוע ביתי ואתר דלתות כניסה

 

מה דעתך? הגיבי על הכתבה                     מעניין? שילחי לחברה

   

_________________________________________